Начин на приготвяне
За тортата използвах готови блатове, но ако не обичате такива, ще стане също толкова вкусна и с домашно приготвени.
Приготвих си сироп и го оставих да се охлади, като през това време приготвих крема за тортата.
Аз не се сетих, но ако решите да направите тортата, оставете маскарпонето на топло поне за час.
Започнете първо с него, като разбивате с миксер, и добавяте по малко захар (аз не сложих и беше добре на вкус, но ако обичате по сладки кремове, си добавете).
Когато е добре разбито, добавете крема сиренето и предварително разбитата сметана, а ако желаете да е по-шоколадово, добавете и течен шоколад. Бъркайте с миксер, за да се смесят напълно, и по желание добавете от есенцията.
След като приключите с крема, започнете да сиропирате блата за тортата, върху него наредете всички еклерчета и изравнете с крема, сложете 2-ри блат и направете същото (на втория няма еклери) и след това и последния, оставете си достатъчно от крема, за да намажете хубаво тортата отгоре и отстрани.
Украсете я както ви харесва и я оставете поне за няколко часа в хладилник.