Агнешки пържолки с домати

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
92
17
516
1
15/12/2019
"Пролетта идва са аромат на цветя и неустоими агнешки пържолки "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 133
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган и разтворете в него половината от маслото. Запечатайте пържолите за около 2 мин. от всяка страна.

Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Обелете и счукайте чесъна с малко сол.

Намажете подходяща тава за печене и изсипете в нея доматите и чесъна. Наредете отгоре агнешките пържолки и поръсете с розмарина.

Покрийте с алуминиево фолио. Печете 20 мин. на 200 градуса.

Нарежете праза на кръгчета и запържете в тигана, в който запечатахте пържолките, заедно с остатъка от маслото. Когато приключите с пърженето, поръсете с кориандъра.

Сервирайте в предварително затоплена чиния праз като легло, отгоре агнешката пържолка с част от доматите и полейте с получилия се в тавичката сос.

Агнешките пържолки с домати са готови.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар