Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гулаш»Агнешки гулаш с чушки и домати

Агнешки гулаш с чушки и домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Агнешки гулаш с чушки и домати1 / 2
06/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Гулаш, но приготвен с агнешко месо - хапвайте с апетит през цялата година и задължително поднесете за Гергьовден"

Необходими Продукти

  • олио - 2 с.л. зеленчуково
  • агнешко месо - 900 г, нарязано на кубчета
  • лук - 1 глава, нарязан
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • чушки - 3 бр. залени, нарязани
  • червен пипер - 2 с.л.
  • домати - 2 х 400 г (от консерва) нарязани
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • майорана - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • маруля - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган за пържене. Изпържете вътре кубчетата агнешко за около 5-8 минути, докато стане кафяво от всички страни, като разбърквате с помощта на дървена лъжица.

Добавете счукания чесън и нарязания лук и гответе още 2 минути. Прибавете нарязаната зелена чушка, след това поръсете с червен пипер.

Залейте с доматеното пюре и колкото вода е достатъчна, за да покрие месото в тигана. Добавете и останалите подправки. Сложете ястието да се вари и след това намалете температурата, покрийте и оставете да къкри за 1 ч. и 30 мин. или докато агнешкото омекне.

Разбъркайте отделно брашното с малко вода и го сипете в яхнията, за да се сгъсти. След това варете още малко, като разбърквате от време на време.

Сервирайте гулаша, гарниран със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: