Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Пържоли»Агнешки пържолки с домати

Агнешки пържолки с домати

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Агнешки пържолки с домати3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Пролетта идва са аромат на цветя и неустоими агнешки пържолки"

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 бр. агнешки
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 1 ч.л. сух
  • масло - 2 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • праз лук - 4 стръка
  • кориандър - 1 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган и разтворете в него половината от маслото. Запечатайте пържолите за около 2 мин. от всяка страна.

Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Обелете и счукайте чесъна с малко сол.

Намажете подходяща тава за печене и изсипете в нея доматите и чесъна. Наредете отгоре агнешките пържолки и поръсете с розмарина.

Покрийте с алуминиево фолио. Печете 20 мин. на 200 градуса.

Нарежете праза на кръгчета и запържете в тигана, в който запечатахте пържолките, заедно с остатъка от маслото. Когато приключите с пърженето, поръсете с кориандъра.

Сервирайте в предварително затоплена чиния праз като легло, отгоре агнешката пържолка с част от доматите и полейте с получилия се в тавичката сос.

Агнешките пържолки с домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: