Начин на приготвяне
Загрейте тиган и разтворете в него половината от маслото. Запечатайте пържолите за около 2 мин. от всяка страна.
Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Обелете и счукайте чесъна с малко сол.
Намажете подходяща тава за печене и изсипете в нея доматите и чесъна. Наредете отгоре агнешките пържолки и поръсете с розмарина.
Покрийте с алуминиево фолио. Печете 20 мин. на 200 градуса.
Нарежете праза на кръгчета и запържете в тигана, в който запечатахте пържолките, заедно с остатъка от маслото. Когато приключите с пърженето, поръсете с кориандъра.
Сервирайте в предварително затоплена чиния праз като легло, отгоре агнешката пържолка с част от доматите и полейте с получилия се в тавичката сос.
Агнешките пържолки с домати са готови.