Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с Маскарпоне

Баклава с Маскарпоне

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Баклава с Маскарпоне
Снимка: Dora Grozeva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Взимаме най-доброто от Турската и Италианската кухня и ги съчетаваме в тази неустоима баница с маскарпоне"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 пакет от 400 г /ползвам турски/
  • краве масло - 250 г
  • маскарпоне - 250 г
  • За сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 500 мл
  • ванилия - 1 - 2 прахчета
  • сок от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се режат на половина. Всяка половинка се маже с масло, прегъва се по дължина два пъти.

Получава се лентичка, в края на която се поставя с лъжичка от Маскарпонето.

Прегъва се като триъгълните банички и се нарежда в тавичка.

Баклавата се пече на 160 градуса до хубав загар.

Сиропира се с изстиналия сироп още топла.

Топи се в устата... Баклавата с Маскарпоне има невероятен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: