Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Празнично печено три в едно

Празнично печено три в едно

Празнично печено три в едно
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Представяме ви перфектната комбинация 3 в 1, а вие си правете сметка как ще успеете да опитате от всичко"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • свински котлети - 4 бр.
  • печурки - 1 кг гъби
  • кашкавал - 150 г
  • лук - 2 глави
  • вино бяло - 100 мл
  • масло - 1/2 пакетче
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • вода - 300 мл
  • марината - от 1 буркан кисели краставички
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте котлетите и ги поставете в купа. Прецедете маринатата от един буркан с кисели краставички и с нея залейте котлетите. Оставете ги така да престоят най-малко два часа, но хубаво би било и повече, защото колкото повече стоят в тази марината, толкова по-вкусно става месото.

Измийте пилето, оставете го да се отцеди от водата и го намажете обилно с масло и червен пипер. Сложете го в средата на дълбока тавичка.

Извадете котлетите от маринатата и ги подредете в тавичката около пилето.

Почистете печурките, измийте ги хубаво и отстранете пънчетата. Подредете ги в тавичката около пилето и между котлетите.

Нарежете лука на шайби, а пънчетата от гъбите - на дребни парчета, и ги разпределете върху котлетите и гъбите.

Поръсете всичко с универсална зеленчукова подправка, черен пипер и малко сол.

Начупете маслото на парченца и го поставете върху котлетите, гъбите и лука.

Налейте в тавичката бялото вино и водата.

Покрийте и загънете тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 200 градуса за около 90 минути, след което намалете температурата на 160 градуса и махнете фолиото.

Върху всяка печурка сложете парченце кашкавал и печете още около 30 минути без фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
517
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
Голяма вкусотия!
29.12.2018 02:22
4