Начин на приготвяне
Измийте котлетите и ги поставете в купа. Прецедете маринатата от един буркан с кисели краставички и с нея залейте котлетите. Оставете ги така да престоят най-малко два часа, но хубаво би било и повече, защото колкото повече стоят в тази марината, толкова по-вкусно става месото.
Измийте пилето, оставете го да се отцеди от водата и го намажете обилно с масло и червен пипер. Сложете го в средата на дълбока тавичка.
Извадете котлетите от маринатата и ги подредете в тавичката около пилето.
Почистете печурките, измийте ги хубаво и отстранете пънчетата. Подредете ги в тавичката около пилето и между котлетите.
Нарежете лука на шайби, а пънчетата от гъбите - на дребни парчета, и ги разпределете върху котлетите и гъбите.
Поръсете всичко с универсална зеленчукова подправка, черен пипер и малко сол.
Начупете маслото на парченца и го поставете върху котлетите, гъбите и лука.
Налейте в тавичката бялото вино и водата.
Покрийте и загънете тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 200 градуса за около 90 минути, след което намалете температурата на 160 градуса и махнете фолиото.
Върху всяка печурка сложете парченце кашкавал и печете още около 30 минути без фолио.
Коментари