Пълнена пита с яйца, сирене и колбас

15/01/2017
"Може да гледате на тази пълнена пита като на една по-усъвършенствана версия на пицата "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 065
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода със захарта и една лъжица брашно, оставя се да шупне.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто, покрива се с кърпа и оставяме да втаса 40 минути.

В тавичка върху хартия хартия за печене се разстила като питка, като с ръце се оформя по краищата ръб, а в средата се притиска, да се получи място за плънката.

В купа се разбиват яйцата, добавя се натрошено сирене, настърган кашкавал, черен пипер, магданоз. На дъното се разпределя колбасът, отгоре се намазва с разредена лютеница с малко вода и се залива яйчената плънка.

Поръсваме с риган, печем в загрята фурна 180 градуса до готовност.

Изважда се, нарязваме като торта и сервираме веднага.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар