Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Пълнена пита с яйца, сирене и колбас

Пълнена пита с яйца, сирене и колбас

Пълнена пита с яйца, сирене и колбас
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Може да гледате на тази пълнена пита като на една по-усъвършенствана версия на пицата"

Необходими Продукти

  • тесто
  • мая - 1 суха
  • хладка вода - 300 мл
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 500 - 600 г
  • яйце - 1 бр.
  • плънка
  • сирене - 150 г натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • магданоз
  • риган
  • намазване
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • колбас - 5 големи диска луканков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода със захарта и една лъжица брашно, оставя се да шупне.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто, покрива се с кърпа и оставяме да втаса 40 минути.

В тавичка върху хартия хартия за печене се разстила като питка, като с ръце се оформя по краищата ръб, а в средата се притиска, да се получи място за плънката.

В купа се разбиват яйцата, добавя се натрошено сирене, настърган кашкавал, черен пипер, магданоз. На дъното се разпределя колбасът, отгоре се намазва с разредена лютеница с малко вода и се залива яйчената плънка.

Поръсваме с риган, печем в загрята фурна 180 градуса до готовност.

Изважда се, нарязваме като торта и сервираме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: