Начин на приготвяне
Брашното се пресява. Малко от брашното се пресипва в по-дълбок съд. В средата му се прави дупка и се натрошава прясната мая. След което се прибавя водата, която трябва да е леко хладка. Разбърква се с лъжица. След това се прибавят солта, захарта, олиото и оцета. Отново се разбърква с лъжица.
След което постепенно се прибавя и останалото брашно. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя завито и на топло да втаса за около 20-тина минути. През това време се приготвят продуктите за плънката.
След като втаса тестото се разточва на тънка кора и се прехвърля в по-голяма тава, която е покрита с хартия за печене. Отгоре тестото се помазва равномерно с лютеница. Поръсва се леко с отгоре с подправките. След това се редят нарязаният пушения свински бут и шпекът. Кашкавалът се настъргва и се поръсва отгоре.
Пицата се пече на умерена фурна на 170-180 градуса. Пече се за около 25-30 минути. След като е готова пицата се вади от фурната и се оставя малко да изстине.