Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Бърза домашна пица с лютеница

Бърза домашна пица с лютеница

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Бърза домашна пица с лютеница
Снимка: Христилияна Димитрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Лютеницата си остава най-актуалният продукт за домашната пица"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - колкото локум
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - около 4 ч.ч.
  • лютеница
  • свински бут - 150 - 200 г пушен
  • колбаси - 150 г шпек
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • босилек
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Малко от брашното се пресипва в по-дълбок съд. В средата му се прави дупка и се натрошава прясната мая. След което се прибавя водата, която трябва да е леко хладка. Разбърква се с лъжица. След това се прибавят солта, захарта, олиото и оцета. Отново се разбърква с лъжица.

След което постепенно се прибавя и останалото брашно. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя завито и на топло да втаса за около 20-тина минути. През това време се приготвят продуктите за плънката.

След като втаса тестото се разточва на тънка кора и се прехвърля в по-голяма тава, която е покрита с хартия за печене. Отгоре тестото се помазва равномерно с лютеница. Поръсва се леко с отгоре с подправките. След това се редят нарязаният пушения свински бут и шпекът. Кашкавалът се настъргва и се поръсва отгоре.

Пицата се пече на умерена фурна на 170-180 градуса. Пече се за около 25-30 минути. След като е готова пицата се вади от фурната и се оставя малко да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: