Начин на приготвяне
Водата и олиото се слагат да заврат. Постепенно се добавя брашното, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица.
След като започне да се отлепя тестото от тенджерата се вади от котлона. Изчаква се да поизстине, но не много, или както мен ме учиха, като си сложиш пръста в пареното тесто да търпи температурата.
Добавят се едно по едно осемте яйца, докато се поемат напълно от тестото, като се бърка с обратното на дървената лъжица.Намазва се тава и в нея се шприцоват еклерчетата. Изпичат се в загрята на 200 градуса фурна.
Вече готови се разрязват и пълнят с крем, който се приготвя с млякото и пудинга на д-р Йоткер. По желание мини еклерчетата може да се напръскат с течен шоколад, както направих аз!