Свинска пастърма с чимен

Didi MitevaDidi Miteva
Новак
144414
Свинска пастърма с чимен
Снимка: Didi Miteva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Мезето е готово и е с чимен, заслужава си да го полеем с руйно вино, нали?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • сол - едра
  • червен пипер - 50 г
  • чимен - 200 г семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме месото, след това го подсушаваме и го оставяме да изсъхне в едра сол за 2-3 дни.

Приготвяме си сместа за мазане с чимена. Чименът се мели в кафемелачка и се оставя във вода, водата се сменя и пак се накисва във вода.

Трябва водата да се смени около 10 пъти. След това прибавяме червения пипер, солта и чесъна. Чесънът е смлян с преса.

След това мажем месото и го съхраняваме на проветриво място. Пастърмата е готова за консумация след около 7 дни.

Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: