Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско с гъби по македонски

Свинско с гъби по македонски

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско с гъби по македонски4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Отворете бутилка червено вино и поканете приятели, защото това уникално вкусно ястие трябва да бъде споделено"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г консервирани
  • чушки - около 5 - 6 бр. червени
  • готварска сметана - 200 мл за
  • царевица - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Запържете до златисто.

Добавете нарязания лук и продължете да задушавате. Прибавете подправките и налейте около 1.5 ч.ч. вода.

Захлупете тигана и оставете да ври, докато омекне месото. Добавете нарязаните гъби и чушки.

След десетина минути прибавете царевицата и оставете да ври още 10 минути.

Накрая налейте сметаната, хубаво разбъркайте и свалете от котлона. По желание, поръсете с нарязан магданоз.

Свинското с гъби по македонски е адаптирано от Бон апети - в рецептата се добавя морков и заквасена сметана.

Аз нямах моркови и добавих царевица, замених заквасената сметана с готварска.

Получи се много вкусно ястие със свинско, препоръчвам тази яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: