Начин на приготвяне
Нарежете месото на хапки. Запържете до златисто.
Добавете нарязания лук и продължете да задушавате. Прибавете подправките и налейте около 1.5 ч.ч. вода.
Захлупете тигана и оставете да ври, докато омекне месото. Добавете нарязаните гъби и чушки.
След десетина минути прибавете царевицата и оставете да ври още 10 минути.
Накрая налейте сметаната, хубаво разбъркайте и свалете от котлона. По желание, поръсете с нарязан магданоз.
Свинското с гъби по македонски е адаптирано от Бон апети - в рецептата се добавя морков и заквасена сметана.
Аз нямах моркови и добавих царевица, замених заквасената сметана с готварска.
Получи се много вкусно ястие със свинско, препоръчвам тази яхния.