Начин на приготвяне
Нарежете праза и го запържете. Към него добавете нарязаните на едро гъби. След като се запържат добавете подправките, разбъркайте добре и свалете от котлона. Оставете да се охлади.
Нарежете сирената и кашкавала на кубчета. В намаслена тава разстелете 3 кори, като ги намазвате с разтопено масло. Вземете една кора, поръсете я с част от праза и сирената.
Вземете краищата и нагънете навътре като вързопче. Поставете го в тавата. По същия начин направете с останалите кори и плънка. Подпъхнете краищата на корите, с които покрихте тавата.
Разбийте яйцата със сметаната и щипка черен пипер. Разпредете хубаво върху вързопчетата. Отгоре върху баницата сложете парченца масло.
Печете Баницата с праз, гъби и много сирена на 200 градуса около 20-25 минути или докато придобие златист цвят.
Адаптирано от блога Вкусно с Йоли.