Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 220 градуса и застелете голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Разделете жълтъците от белтъците и разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг, като прибавите и половината от захарта.
Жълтъците разбийте с останалата захар и ванилията. Добавете пресятите брашното и нишестето, като редувате част брашно и част белтъци.
Сипете сместа в тавата, заравнете хубаво и сложете да се пече за около 8-10 минути.
Разстелете на плота голяма кухненска кърпа и я посипете с брашно. Обърнете блата върху нея, внимателно отлепете хартията и навийте на руло заедно с кърпата. Оставете да изстине.
Разбийте сметаната на пухкав сняг. Заделете малко за украсата, а в останалата сметана разбъркайте почистените и нарязани плодове.
Развийте рулото, намажете с плодово-сметановия крем и завийте отново стегнато. Отгоре направете украса от сметана и плодове.