Булгур със свинско месо на фурна

Vildan AhmedovaVildan AhmedovaЧирак27371
16/01/2017
"Много свежо, вкусно и изненадващо леко ястие, което със сигурност заслужава да бъде опитано "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 543
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - няколко стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • свинско месо - 200 г
  • булгур - 200 г (ситен)
  • вода - 200 мл
  • домати - 2 пресни
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се добре булгурът. Ситно нарязано и добре измито също трябва да е свинското месо.

В тиган с олио или зехтин се запържват зелен лук, моркови, червен пипер и свинското месо. С червено вино се заливат леко запържените зеленчуци и месо и се разбърква до изпаряване на виното.

След като се изпари виното и започне отново да се запича месото, се изсипват в тава, добавят се 1 домат нарязан на ситно, както и измитият булгур. В тавата се сипва 200 мл вода.

Оставя се във фурна на 200 градуса за 20 мин. След като се поизпече за около 20-тина минути, се добавят вторият домат, нарязан на полумесеци, нареден върху булгура. Оставя се да се попече още 10 мин.

След като ястието е готово, може да се добави за украса още едно стръкче зелен лук, нарязан на ситно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар