Картофена яхния с пилешко и чесън

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
364
1k
601
708
2
16/01/2017
"Една гозба, която определено и ще ви нахрани, и ще ви сгрее "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 289
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, заедно с моркова и чушката. В тиган с малко олио и сол се запържват зеленчуците.

След това се изсипват в тенджера заедно с месото и се налива вода. Ври около 40-50 мин. Добавят се обелени и нарязани на кубчета картофите. Слагат се и скилидка-две чесън.

Като омекнат картофите се добавя настърган домат или доматен сок. Разбива се 1-2 с.л брашно с малко вода и се добавя към врящата вода.

Вари се още около 10 мин. Черен и червен пипер на вкус. След като се изключи от котлона се слага магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар