Домашен локум

16/01/2017
"Толкова обичаме локум, а по тази рецепта е направо великолепен "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции32 бр.
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 990
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • захар - 1ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • картофено нишесте - 1 ч.ч.
  • лимонтузу - една щипка
  • малинов сироп - 1 с.л.
  • орехи - 50 г начупени
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широка тенджера се смесват водата и захарта. Слагат се на котлона и се бърка докато захарта се разтопи.

Добавя се лимонтузу, орехи, малинов сироп и котлона се намалява. Изсипва се нишестето и с дървена лъжица се разбърква много бързо.

Бърка се до сгъстяване. Добре е нишестето да се размие в малко вода. Отстранява се от огъня и се изсипва в подходяща тавичка застлана с хартия.

С мокра лъжица се разстила и оформя. Когато изстине и стегне се нарязва на кубчета и се овалва в пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар