Паста Критараки с кайма

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
17/12/2019
"Вкусно доказателство, че и в Гръцката кухня могат да се намерят великолепни ястия с паста "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 787
  • Преглеждания за месеца438
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо задушаваме овкусената кайма, без да добавяме зехтина, докато сокът и се изпари (при непрекъснато бъркане).

Добавяме зехтина, лука, морковите и чушката. Запържваме за около 4- 5 минути.

Добавяме чесъна, доматения сок и захарта, разбъркваме добре. Намаляваме котлона на по ниска степен и поставяме капака. Оставяме да поври в продължение на 10-15 минути.

В тенджера си приготвяме пастата, като в литър и половина вряща подсолена вода сипваме пакета паста Критараки.

Сваряваме, прецеждаме сварената паста и сипваме при каймата. Добавяме топеното сирене и половината кашкавал и разбъркваме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Сипваме сместа в тава, поръсваме с настърган кашкавал и печем макароните в предварително загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.

Пастата Критараки с кайма се поднася топла.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар