Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кайма и паста

Мусака с кайма и паста

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мусака с кайма и паста
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Супер мусака, но не с картофи, а паста - според нас това с и е истинско кулинарно чудо"

Необходими Продукти

  • паста - 250 г трицветни фусили
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 - 3 бр. от консерва
  • червен пипер - 1ч.л
  • сол
  • черен пипер
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и моркова на ситно. Изпържете в загрята мазнина.

Добавете каймата и след като се запържи, прибавете доматите. Добавете подправките и свалете от котлона.

Сварете пастата според указанието на опаковката. Отцедете и сипете в намаслена тавичка.

Добавете каймата и хубаво разбъркайте. Разбийте яйцата с млякото и залейте продуктите.

Печете различната мусака на 200 градуса около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: