Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Паста Критараки с кайма

Паста Критараки с кайма

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Паста Критараки с кайма3 / 3
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно доказателство, че и в Гръцката кухня могат да се намерят великолепни ястия с паста"

Необходими Продукти

  • паста - 500 г Критараки
  • зехтин - 50 г или олио
  • кайма - 500 г
  • моркови - 2 бр. настъргани на едро ренде
  • чушки - 1 бр. настъргана на едро ренде
  • лук - 1 глава, нарязан на ситно
  • доматен сок - 400 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 2 счукани скилидки
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо задушаваме овкусената кайма, без да добавяме зехтина, докато сокът и се изпари (при непрекъснато бъркане).

Добавяме зехтина, лука, морковите и чушката. Запържваме за около 4- 5 минути.

Добавяме чесъна, доматения сок и захарта, разбъркваме добре. Намаляваме котлона на по ниска степен и поставяме капака. Оставяме да поври в продължение на 10-15 минути.

В тенджера си приготвяме пастата, като в литър и половина вряща подсолена вода сипваме пакета паста Критараки.

Сваряваме, прецеждаме сварената паста и сипваме при каймата. Добавяме топеното сирене и половината кашкавал и разбъркваме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Сипваме сместа в тава, поръсваме с настърган кашкавал и печем макароните в предварително загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.

Пастата Критараки с кайма се поднася топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: