Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пълнен свински далак с кисело зеле

Пълнен свински далак с кисело зеле

Пълнен свински далак с кисело зеле1 / 2
17/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински далак - 2 бр.
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • бекон - 200 г
  • сланина - 200 г шарена
  • червен пипер
  • олио
  • вода - 2 до 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим малък разрез на далака с малък остър нож, издълбаваме така че да се получи като джобче, внимаваме с края му, за да не го пробием. В олио запържваме леко нарязаната на ситно зелка.

С пърженото зеле пълним далака и в началото му го забождаме клечка за зъби. Нарязваме на филии бекона и сланината и ги усукваме около далака, така че да се покрие целия.

Слагаме в тавичка, дъното на която е намазнена с олио, добавяме водата и печем около 45 минути. Ако зелето идва в повече за плънката го добавяме в тавата около далака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: