Селска зелева чорба

29/12/2019
"Опитайте и ви обещаваме, че ще поискате и допълнително от тази вкусна зелева чорба "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 165
  • Преглеждания за месеца429
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага вода да заври и се добавя нарязаният кромид лук. Зелката се нарязва на ситно и се запържва с нарязания праз лук до зачервяване.

Изсипва се във врящата вода и се оставя да ври на тих огън, добавя се оризът, овкусява се със сол.

Когато се свари оризът се прави застройка - киселото мляко се разбива с жълтъка до еднородна смес, добавя се малко от водата на супата и се изсипва в тенджерата при непрекъснато бъркане.

Зелевата чорба може да се овкуси с чубрица, дафинов лист скилидки чесън.

Селската зелева чорба е идеална за разтоварване в зимните дни.

Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см
44.99 лв.
34.64 лв.
Виж ››

Качествена и удобна за готвене алуминиева тенджера с незалепващо покритие - идеална за всяка домакиня. Има стъклен огнеупорен капак и термоизолиращи дръжки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар