Селска зелева чорба

17/01/2017
"Опитайте и ви обещаваме, че ще поискате и допълнително от тази вкусна зелева чорба "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 230
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага вода да заври и се добавя нарязаният кромид лук. Зелката се нарязва на ситно и се запържва с нарязания праз лук до зачервяване.

Изсипва се във врящата вода и се оставя да ври на тих огън, добавя се оризът, овкусява се със сол.

Когато се свари ориза се прави застройка - киселото мляко се разбива с жълтъка до еднородна смес, добавя се малко от водата на супата и се изсипва в тенджерата при непрекъснато бъркане.

Може да се овкуси с чубрица, дафинов лист скилидки чесън. Идеална е за разтоварване в зимните дни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар