Баница с кайма и кисело зеле

Зорница Христова МиховаЗорница Христова МиховаПомощник Готвач13242443
17/01/2017
"Ей на това му казваме юнашка зимна баница "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 569
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно киселото зеле и в малко мазнина с черен и червен пипер на вкус го задушаваме до омекване.

Каймата размиваме с малко студена вода или бира, за да не стане на големи късове и заедно с нарязания на дребно лук и праз по желание, запържваме като бъркаме.

Добавяме малко чубрица и кимион. Смесваме зелето с каймата и объркваме добре.

Разстиламе корите. Вземаме две, мажем ги с олио и двете, слагаме от плънката в единия край и навиваме на руло.

Нареждаме ги в тава, предварително намазнена. Мажем отгоре баницата с олио и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса докато придобие златист цвят.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар