Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнена тиквичка с царевица и кашкавал

Пълнена тиквичка с царевица и кашкавал

Пълнена тиквичка с царевица и кашкавал
Снимка: Ирена Христова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Едно свежо допълнение към колекцията Най-вкусните безмесни пълнени тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквичка - 1 малка
  • морков - 1/2
  • царевица - 2 с.л. варена
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домат - 1 бр.
  • кашкавал - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се режат на половина. Вътрешността се издълбава и се задушава заедно с варената царевица, нарязаните лук и чесън и настърган морков. Сложете подправки по желание.

През това време загрейте фурната на 200 градуса и сложете получилите се тиквени лодки в тавичка с вода и малко бяло вино. По желание посолете.

След като зеленчуците на котлона се задушат, напълнете лодките с плънката.

Запечете до готовност на тиквичката. Когато е почти готова, подредете шайби обелен домат, настържете кашкавал и запечете до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: