Печено пиле със сирена

Печено пиле със сирена
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Не чакайте специален повод, за да приготвите това невероятно вкусно печено пиле със сирена. То има нужда от вино, не от повод"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г рендосан
  • сирене - 50 г натрошено
  • топено сирене - 150 г Филаделфия
  • топено сирене - 50 г
  • масло - 150 г
  • печурки - 1 кг
  • сос бешамел - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и подсушава. Посолява се леко, защото сирената са солени. От всичките сирена се разбърква смес и се напълва.

Хубаво е да се зашие след това. Слага се в намазнена тава и се добавят почистените гъби.

Залива се с разтопено масло и се покрива с фолио. Пече се 1 час на 200 градуса, след това се намалява фурната на 180 градуса.

Фолиото се маха и се пече още 1 час. Сипва се около 150 мл вода и бешамела. Връща се във фурната за още 5 минути. Печеното пиле е готово.

Печеното пиле със сирена е много вкусно, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: