Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Вкусни пилешки крилца със соев сос, кетчуп и мед

Вкусни пилешки крилца със соев сос, кетчуп и мед

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Вкусни пилешки крилца със соев сос, кетчуп и мед
Снимка: Дариати
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"И ароматни ще станат, и много хрупкави - затова вадете бирата, за да почерпите за страхотната рецепта и си я запишете, защото обещаваме, че ще ви хареса много"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 12 - 15 бр.
  • соев сос - 7 - 8 с.л.
  • вино - 1 к.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • мед - 3 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • кетчуп - 100 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка с диаметър 35-40 см застелете хартия за печене и наредете осолените пилешките крилца. Поръсете крилцата с малко черен пипер и червения пипер.

В купичка смесете виното, зехтина, горчицата, меда, чесъна, кетчупа и соевия сос. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Аз използвам телена бъркалка.

Със супена лъжица полейте всяко от крилцата с медения сос. Покрийте тавичката с фолио. Печете на 200-210 градуса около 30-40 минути.

После махнете фолиото и печете на 240 градуса за 10 минути, като поливате от време навреме печеното пиле със соса от тавичката, докато крилцата се зачервят апетитно.

Вкусните пилешки крилца със соев сос, кетчуп и мед са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Уникални са, и аз ги правя така, но без вино, но ще пробвам и малко винце да капна : ))))
02.07.2018 14:04
1