Начин на приготвяне
В тавичка с диаметър 35-40 см застелете хартия за печене и наредете осолените пилешките крилца. Поръсете крилцата с малко черен пипер и червения пипер.
В купичка смесете виното, зехтина, горчицата, меда, чесъна, кетчупа и соевия сос. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Аз използвам телена бъркалка.
Със супена лъжица полейте всяко от крилцата с медения сос. Покрийте тавичката с фолио. Печете на 200-210 градуса около 30-40 минути.
После махнете фолиото и печете на 240 градуса за 10 минути, като поливате от време навреме печеното пиле със соса от тавичката, докато крилцата се зачервят апетитно.
Вкусните пилешки крилца със соев сос, кетчуп и мед са готови.
Коментари