Начин на приготвяне
Загрейте печката на 230 градуса. В купа добавете 250 г брашно и всички останали съставки за донътите (без останалото брашно). Разбъркайте добре.
Прибавете останалото брашно и започнете да месите до много лепкаво тесто.
Поръсете с брашно на работната повърхност и месете тестото за няколко минутки, за да стане гладко и лесно за работа.
За да не залепва точилката, поръсете тестото с брашно и го разточете на кръг.
Намерете кръгла форма и изрежете донътите. Разточете останалото тесто и направете още донъти. Повторете тази стъпка, докато не свърши тестото.
С друга формичка изрежете средите на донътите. Прехвърлете ги на тава, която е постлана с хартия за печене.
Сложете ги в фурната за около 12 минути. Докато са в фурната, загрейте сметаната до къкрене и полейте шоколада за да се разтопи. Оставете го за около 5 минути да се разтопи равномерно.
Разбъркайте добре и глазирайте донътите. Изчакайте да им се стегне глазурата преди ядене.