Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Печени донъти, глазирани с шоколад

Печени донъти, глазирани с шоколад

АлександърАлександър
Новак
131003865
18/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
12
"Щом няма да ги пържим, значи можем да им сложим повече шоколад"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • вода - 250 мл
  • захар - 100 г
  • олио - 30 мл
  • бакпулвер - 5 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте печката на 230 градуса. В купа добавете 250 г брашно и всички останали съставки за донътите (без останалото брашно). Разбъркайте добре.

Прибавете останалото брашно и започнете да месите до много лепкаво тесто.

Поръсете с брашно на работната повърхност и месете тестото за няколко минутки, за да стане гладко и лесно за работа.

За да не залепва точилката, поръсете тестото с брашно и го разточете на кръг.

Намерете кръгла форма и изрежете донътите. Разточете останалото тесто и направете още донъти. Повторете тази стъпка, докато не свърши тестото.

С друга формичка изрежете средите на донътите. Прехвърлете ги на тава, която е постлана с хартия за печене.

Сложете ги в фурната за около 12 минути. Докато са в фурната, загрейте сметаната до къкрене и полейте шоколада за да се разтопи. Оставете го за около 5 минути да се разтопи равномерно.

Разбъркайте добре и глазирайте донътите. Изчакайте да им се стегне глазурата преди ядене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: