Начин на приготвяне
Разбийте с миксер маслото със захарта. Прибавете ваниловата захар и яйцето и отново разбъркайте. Накрая добавете киселото мляко.
Пресейте брашното с бакпулвера. Започнете да прибавяте на части към сместа. Щом стане трудно да се бърка сложете останалото брашно на плота и доизмесете с ръце до получаване на меко и нелепнещо тесто.
Разточете го на кора с дебелина около 1 см и изрежете с ринг (7-8 см). За център използвайте ринг с диаметър 2-3 см.
Загрейте олио и изпържете поничките от двете страни. Извадете и ги поставете върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
Още горещи поръсете с пудра захар. Ако желаете може да залеете и с разтопен шоколад. И по двата начина са много вкусни.
Страхотна рецепта за донътс!
Източник: Ваня Джорджевич