Начин на приготвяне
Разтворете маята в топла вода, като добавите захарта и солта.
Пресейте брашното, след това добавете и маята. Замесете гладко тесто. Накрая добавете олиото или зехтина и продължете месенето докато тестото поеме мазнината изцяло.
Оставете тестото да втаса на топло и да си удвои обема и покрийте го с кърпа, за да не хване коричка.
Готовото тесто го разделяте на две топки, разточете ги, така че да се получат тънки кори. Сложете ги в намазнена форма за пица или подходяща тава и ги печете една по една или заедно на средно силна фурна, докато хванат леко кафява коричка.
След това намажете обилно първия блат докато е още горещ с течния шоколад, а втория блат го сложете отгоре и притиснете леко, за да се залепи за шоколадът. Украсете шоколадовото изкушение с пудра захар и течен шоколад.