Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с домати и патладжани

Пай с домати и патладжани

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Пай с домати и патладжани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 180 г
  • вода - 80 мл гореща
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • олио - 60 мл
  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 бр
  • крема сирене - 300 г
  • мащерка - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните измиваме и нарязваме на кръгчета, запържваме в олио докато омекне.

Лукът нарязваме на ситно и се запържва в олиото, докато омекне, може и малко вода да добавите.

Смесете брашното, сол, бакпулвер и 30 мл от олиото, като замесите еластично тесто.

Намажете тавичката с олио и сложете тестото, като вече сте го разточили и трябва да са му вдигнати страните нагоре по тавата.

Смесете крема сиренето с нарязания чесън, сол и мащерка и изсипете върху тестото. След това слагате лука върху него, патладжана и най-отгоре доматите.

Отгоре слагате мащерка и сол. Пече се във фурната на 180 градуса за 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: