Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Вкусни постни сармички в гювеч

Вкусни постни сармички в гювеч

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4239152
Вкусни постни сармички в гювеч
Снимка: Dora Grozeva
1 / 2
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Колкото по-малки са сармичките, толкова са по-вкусни. Знаем, че не е справедливо, но пък и приготвянето им си заслужава"

Необходими Продукти

  • праз - 2 глави
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 500 г
  • олио - 1 к.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • риган
  • чубрица
  • кимион
  • джоджен
  • кисело зеле - листа от две средно големи кисели зелки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се мазнината и се задушават всички продукти, нарязани на ситно. Прибавят се подправките на вкус и накрая оризът.

С готовата плънка се завиват стегнати сармички от листата кисело зеле и се подреждат плътно в гювеч. Долива се 1/1 чаена чаша вода смесена със зелев сок и се поставя в студена фурна.

Загрява се до 250 градуса, до завирането на гозбата, след което температурата се намаля на 150 градуса. Готвенето продължава още около час до готовност.

Вкусните постни сармички в гювеч са чудни, опитайте ги!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
"праз - 2 глави" ????? Не съм виждал праз на глави. Какво ли е това?
17.03.2017 22:55