Начин на приготвяне
Загрейте млякото със захарта. В купа сипете сметаната и в нея разтворете пудинга.
След като млякото заври, добавете пудинга и бъркайте, докато се сгъсти. Свалете от котлона и в купа отделете 2/3 от крема.
В по-голямото количество крем прибавете шоколада и бъркайте, докато се разтопи.
Оставете леко да се охлади и го разпределете в чаши (аз леко ги наклоних на една страна и оставих да стегнат в хладилника).
В останалата част от крема, прибавете пюрето от тиква (оставете около 1 с.л. за украса). Разбъркайте и го разпределете в чашките.
След като се е охладил напълно, украсете с нарязани на едро орехи, розички сметана, полейте с карамел и щприцовайте точици от тиквеното пюре.
Кремът с тиква и шоколад е готов.
Коментари