Стърган пай

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
19/01/2017
"Страхотен пай с маслена коричка - още една причина никога да не започвате диета "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12-16
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 723
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краве маслото разтопяваме в микровълнова фурна. В купа разбиваме майонезата, киселото мляко, захарта, яйцето, добавяме и краве маслото, ванилията и накрая бакпулвера и брашното.

Първо разбъркваме с вилица, след това месим с ръце до меко тесто. Оставяме поне за 1 час в хладилника тестото. Намазваме тавата с олио. 1/3 от тестото отделяме за горната част на пая.

Останалото тесто разпределяме с ръце върху дъното и стените на тавата. Стараем се блатът да е равномерно дебел. Конфитюра смесваме с нишестето и нарязаните орехи и размазваме върху тестото.

Взимаме обикновено метално ренде и останалата 1/3 част от тестото. Рендосваме тестото, на най-едрата страна, като се стараем да покрие навсякъде равномерно сладкиша.

Печем пая в умерена фурна до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар