Начин на приготвяне
Краве маслото разтопяваме в микровълнова фурна. В купа разбиваме майонезата, киселото мляко, захарта, яйцето, добавяме и краве маслото, ванилията и накрая бакпулвера и брашното.
Първо разбъркваме с вилица, след това месим с ръце до меко тесто. Оставяме поне за 1 час в хладилника тестото. Намазваме тавата с олио. 1/3 от тестото отделяме за горната част на пая.
Останалото тесто разпределяме с ръце върху дъното и стените на тавата. Стараем се блатът да е равномерно дебел. Конфитюра смесваме с нишестето и нарязаните орехи и размазваме върху тестото.
Взимаме обикновено метално ренде и останалата 1/3 част от тестото. Рендосваме тестото, на най-едрата страна, като се стараем да покрие навсякъде равномерно сладкиша.
Печем пая в умерена фурна до готовност. Стърганият пай е вкусен и лесен.