Начин на приготвяне
За крема: Сложете млякото да заври и добавяте ванилиите към него. С телена бъркалка разбивате яйцето, жълтъците, захарта със щипка сол.
Добавяте пресетите нишесте и брашно и разбърквате добре. Прибавяте сместа към млякото при непрекъснато бъркане. След като се сгъсти, отнемате от котлона и покривате със стреч фолио.
За блата: Разбивате яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавяте ванилиите и пресятото брашно и разбърквате добре. Изсипвате сместа в постлана с хартия за печене тава (24 см в диаметър). Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност.
Охладения блат разделяте на две равни части по хоризонтала. Приготвяте си сиропа, като миксирате продуктите за него и след като заври, отнемате от котлона и оставяте да се охлади.
Поливате единия блат с част от сиропа и разстилате крема върху него. Поставяте втория и поливате с останалия сироп.
За ганаша: В тенджера поставяте продуктите за него. Поставяте на слаб огън и бъркате непрекъснато до разтопяване на шоколада. Оставяте да се охлади и поливате сглобената торта.