Чаена торта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Чаена торта3 / 3
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Пухкав пандишпан, ефирен домашен крем и вкусен шоколадов ганаш.....подходяща за следобеден студен или горещ чай ! Опитайте ! ! !"

Необходими Продукти

  • За Блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 180 г пресято, самонабухващо
  • ванилия - 2 бр.
  • за Крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • нишесте - 20 г
  • брашно - 20 г
  • сол - 1 щ.
  • За Сиропа
  • захар - 150 г
  • вода - 150 г
  • мед - 1 с.л.
  • За Ганаша
  • шоколад - 170 г млечен
  • сметана - 170 мл
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема: Сложете млякото да заври и добавяте ванилиите към него. С телена бъркалка разбивате яйцето, жълтъците, захарта със щипка сол.

Добавяте пресетите нишесте и брашно и разбърквате добре. Прибавяте сместа към млякото при непрекъснато бъркане. След като се сгъсти, отнемате от котлона и покривате със стреч фолио.

За блата: Разбивате яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавяте ванилиите и пресятото брашно и разбърквате добре. Изсипвате сместа в постлана с хартия за печене тава (24 см в диаметър). Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност.

Охладения блат разделяте на две равни части по хоризонтала. Приготвяте си сиропа, като миксирате продуктите за него и след като заври, отнемате от котлона и оставяте да се охлади.

Поливате единия блат с част от сиропа и разстилате крема върху него. Поставяте втория и поливате с останалия сироп.

За ганаша: В тенджера поставяте продуктите за него. Поставяте на слаб огън и бъркате непрекъснато до разтопяване на шоколада. Оставяте да се охлади и поливате сглобената торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: