Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кашкавал и сирене

Баница с кашкавал и сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Баница с кашкавал и сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Знаем колко обичате баница със сирене, затова си позволихме да добавим кашкавал и да ви изкушим допълнително"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г Одрински
  • сирене - 500 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 150 г краве (може и смес от масло и маргарин)
  • кашкавал - 150 г несолен
  • сода бикарбонат - 1 равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбивате яйцата, добавяте прясното мляко, натрошеното сирене, содата и разбърквате добре.

Настъргвате на ситно ренде кашкавала, а маслото разтопявате. В подмазана с масло тава (с размери 25х35 см), започвате да редите баницата.

Намазвате един лист с масло и поставяте в тавата, поръсвате с малко кашкавал.

Намазвате втори лист с масло и поставяте върху първия, поливате с част от млечна смес.

Намазвате трети лист, разпределяте кашкавал. Правите така, като редувате с млечната смес до. Процедурата продължава до изчерпване на продуктите.

Разрязвате баницата на квадрати и поливате с млечна смес. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Уникално,неповторимо!Това е царицата на баниците!
02.05.2024 00:27