Варен ориз със зеленчуци

10/03/2012
"За някои това е вкусен обяд, а за други - ароматна гарнитура за пържолите. Но на всички им е вкусно!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 694
  • Преглеждания за месеца241
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и загрейте около 100 мл олио в голяма тенджера. Запържете накълцания лук, а след малко добавете и ситно нарязания чесън, морковите.

След няколко минути добавете нарязаната чушка и тиквички, разбъркайте и изчакайте и те да се запържат. След това сипете ориза, разбъркайте за 1 минута и долейте 1 л горещ зеленчуков бульон (може и вода). Оставете да се задушава, като редовно разбърквате.

Доливайте горещ бульон или вода периодично, като общото количество на течността е около 2 л. Накрая овкусете със сол, черен пипер и по желание малко къри или куркума. Похлупете и оставете да се задушава 20-30 минути преди да поднесете.

Може да напълните чашки или форми с ориза и да ги поднесете обърнати в чиния.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пича
Пича
12.08.2014 23:21
ко стаа
1
7