Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Варен език със зеленчуци

Варен език със зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Варен език със зеленчуци1 / 2
19/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Изключително непретенциозно, но много вкусно предложение, от което ще се възползваме веднага"

Необходими Продукти

  • телешки език - 150 г
  • брашно - 10 г
  • моркови - 20 г
  • керевиз - 20 г
  • магданоз - 15 г
  • масло - 10 г
  • прясно мляко - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива добре и се сварява. Бульонът се прецежда и в него се слагат почистените и нарязани на ситно зеленчук. Посолява се.

Свареният език се бели и се реже на тънки филийки.

Отделно се приготвя сос от затопленото масло и препеченото брашно. Към тях добавяме млякото и отново разбъркваме. Сосът се оставя да кипне.

При поднасяне парчетата се заливат със сос, а отстрани се слагат зеленчуците, с които се е варил езика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
42
31
21
10
Дай твоята оценка: