Сочен ябълков пай

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
19/01/2017
"Вече сме толкова печени, че можем да забъркаме този сладкиш направо с една ръка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10 - 12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 862
  • Преглеждания за месеца391
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за основата на пая се омесва меко тесто. Разпределя се равномерно по дъното и стените на тортена форма. Пече се в загрята фурна на 200 градуса за около 15 мин., да порозовее.

Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на дребни парчета, Прибавят се захарта, орехите нарязани на парчета, стафидите, настърганата кора от портокал и бисквитите, начупени на малки парченца.

Накрая се прибавят и разтопеното, но охладено масло и медът. Всичко се разбърква хубаво и се пълни вече изпечената основа на пая.

Поставя се отново във фурната на слаби градуси (около 160), само на горен реотан, докато се зачерви. Готовият ябълков пай се консумира изстинал.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар