Пуста стек

19/01/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо281
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За пържолите
  • свинско контрафиле - 1 кг
  • За панировката
  • картофи - 4 - 5 бр. средни
  • яйца - 1 бр.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • копър
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • брашно - 10 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • При поднасянето
  • кашкавал
  • заквасена сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Контрафилето се нарязва на пържоли. Готовите пържоли овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Трябва да са възможно най-тънки, за да могат да се сготвят.

За панировката: Настъргваме суровите картофи и изцеждаме водата от тях. В голяма купа слагаме картофите, заквасената сметана, копъра, яйцето, скълцан чесън и брашното (добавя се постепенно). Съставките се размесват до получаване на гъста смес.

В предварително нагрято олио (по-дълбок съд), слагаме да се пържат пържолите. Като преди да ги сложим в мазнината, върху тънката пържола слагаме от двете страни панировка (не трябва да прекаляваме с панировката, защото месото ще остане сурово).

Пържим до златисто кафяв цвят и от двете страни.

Порцията е готова за сервиране, когато върху всяка пържола в чинията добавим заквасена сметана и настържем кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар