Свинско контра филе с лук на фурна

19/01/2017
"Докато месото се задушава във фурната до съвършенство, оставяме на вас тежката задача да измислите с каква гарнитура ще го поднесете "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 711
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско контра филе - броят на пържолките си ги определяте вие, при мен са 3 бр.
  • лук - 4 големи глави
  • олио
  • сол
  • мащерка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • майорана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвям пържолките от предната вечер. Намазвам ги с олио, сол, червен пипер и мащерка. Обикновено ги държа така 24 часа, за да поемат от подправките.

На следващия ден овкусените пържолки ги поръсвам с майорана. Слагам тази подправка 10 минути преди да ги сложа да се пекат, тъй като тя е с неустойчив аромат. И вече мога да ги поставя в тавичка, намазана с олио.

Нарязвам лука на полумесеци и го задушавам за малко с олио, сол и вода в тенджерка. След лекото му задушаване го изсипвам около пържолките.

Внимателно наливам малко вода отстрани и поразклащам тавичката, за да се размеси с мазнината и поставям във фурната на 230 градуса, печене отгоре и отдолу за 25 минути.

Месото си е с гарнитурата - лука, но ако желаете, можете да си направите салата от моркови и червено цвекло или каквато друга желаете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар