Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Зеленчукова мусака с извара

Зеленчукова мусака с извара

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Зеленчукова мусака с извара
Снимка: Мария Гулекова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение за всички, които знаят, че лятото идва и трябва да се погрижим за фигурата си"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • броколи - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • извара - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • чубрица
  • риган
  • сол
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките, броколите, морковите и чушката се нарязват на кубчета (като за мусака) и се слагат в тавичката.

Към изварата се добавя 200 мл. вода и се разбърква добре. След което се добавя към нарязаните зеленчуци.

Добавят се и подправките и всичко се разбърква добре. Залива се с вода и се слага да се пече във предварително загрята фурна на 200 градуса.

Когато водата поизври, а зеленчуците омекнат, мусаката се залива с яйцата и млякото. Пече се до готовност на ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: