Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Зеленчукова мусака с тофу

Зеленчукова мусака с тофу

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Зеленчукова мусака с тофу1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Вегетарианска мусака за чудо и приказ - приготвена с много любов и тофу"

Необходими Продукти

  • патладжани - 600 г, нарязани на кръгчета
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 3 1/2 с.л.
  • червен пипер
  • босилек
  • За соса
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 2 глави, нарязани
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • моркови - 2 бр., нарязани на ситно
  • тиквички - 4 бр., нарязани
  • домати - 2 х 400 г от буркан, нарязани
  • оцет - 2 с.л. балсамико
  • сос табаско - 1 ч.л. сос
  • мед - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • За заливката от тофу
  • бадеми - 1 3/4 ч.ч.
  • тофу - 350 г, отцедено
  • соев сос - 1 с.л.
  • горчица - 1/2 ч.л. английска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете със зехтин всяко парче патладжан и го сложете да се пече на предварително загрята скара.

Направете соса, като загреете зехтина в дълбок тиган и изпържите вътре лука, чесъна и морковите за 5-7 минути или докато омекнат. След това прибавете останалите подправки и сложете сместа да се вари за 20 минути, като разбърквате от време на време. Овкусете със сол и черен пипер.

Междувременно направете заливката, като изпържите ядките в дълбок тиган за 1-2 минути. Разбърквайте ги от време на време докато станат златисти. Запазете някъде около 3/4 ч.ч. от тях. Другата част пасирайте в блендер заедно с останалите подправки.

Загрейте фурната на 180 градуса. Сипете половината от соса в тава за печене. Отгоре наредете парчетата патладжан и залейте със останалия сос. Най-отгоре изсипете заливката и печете 20 минути.

Сервирайте мусаката, поръсена с червен пипер и босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: