Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети със сметана и наденица

Спагети със сметана и наденица

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5818171
Спагети със сметана и наденица
Снимка: Avocado
1 / 3
19/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Интересна, бърза и изненадващо вкусна импровизация със спагети и лионска наденица, с която всеки може да похапне вкусно"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • За соса
  • готварска сметана - около 700 мл
  • наденица - 250 г (лионска)
  • кашкавал - 150 - 200 грама
  • чесън - 3 - 4 скилидки (по - големи)
  • босилек - пресен или сух
  • къри - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - или олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме спагетите според указанието на опаковката. Като са готови ги отцеждаме и хубаво ги измиваме под течаща вода.

Докато се варят подготвяме лионската наденица, която нарязваме на малки парченца. Кашкавалът настъргваме, а скилидките чесън нарязваме на ситно.

Загряваме мазнината, в която добавяме първо чесъна, внимаваме да не го загорим, добавяме лионската наденица. Запържваме леко и прибавяме сметаната.

След като заври добавяме стрития босилек (моят е сух), кърито и солта (гледам да е по-солено, за да може като се добавят спагетите да е идеално). За финал слагаме кашкавала, бъркаме докато се разтопи и махаме от котлона.

Разпределяме спагетите в дълбоки чинии, а от горе слагаме от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: