Начин на приготвяне
В топла вода се разтваря маята, захарта, солта и 1-2 с.л. брашно и оставяме да шупне. С миксер разбъркваме прясното мляко, яйцата, киселото мляко, олиото и шупналата мая. След това прибавяме постепенно брашното. Замесва се средно меко тесто, което се оставя да почине около 10-15 мин.
Тестото разделяме на 4 равни части, които оформяме на топки. Всяко топче се разточва (ширина около 24 см). Намазва се с меко масло. Отгоре се слага другото топче, разточено със същата ширина, намазва се и така се процедира и с другите две, като това отгоре не се намазва.
В средата се слага една малка чаша за ракия (ориентировъчно показва докъде да се реже). Реже се на 8 части, а всяка част разрязваме на три части и сплитаме. По същия начин правим и с останалите парчета. След това с нож разрязваме докрай и по този начин отделяме 8 части.
Нареждаме ги едно до друго в подходящ съд, който е намазан с масло. Оставяме да втаса и след това намазваме с жълтък. Печен в предварително загрята фурна на 170 градуса до златисто.