Начин на приготвяне
Пресяваме брашното три пъти и оставяме настрана. В 200 мл топла вода разтваряме маята със захарта и три супени лъжици брашно. Оставяме на топло около 15 минути да шупне.
В останалото брашно правим кладенче и прибавяме другите продукти и два белтъка, а жълтъците за намазване на питката. Добавяме и шупналата мая и замесваме меко тесто. Омесваме тестото и го поставяме на топло да втаса - около половин час.
Готовото тесто разделяме на три топчета. Всяко топче го разточваме на продълговата кора, която намазваме с масло, и слагаме една трета от сиренето, завиваме на руло.
По същия начин правим и другите кори. Трите рула ги сплитаме като козунак и ги поставяме в кексова форма със падащ ринг, намазана предварително с масло.
Готовата питка поставяме на топло отново да втаса, около двадесет минути, мажем с жълтъците и печем на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Готовата питка изваждаме от фурната, завиваме с чиста кърпа и след 15 минути махаме ринга, готова да се консумира, топла, ароматна и ухаеща на пресен хляб.
Добър апетит!